Piețele crypto și-au extins revenirea după scăderea de lunea trecută, cu 350 de miliarde de dolari adăugați la capitalizarea totală, care a depășit 2 trilioane de dolari.
Bitcoin și-a revenit cu 20% de la minimele de lunea trecută, prețul depășind din nou 60.000 de dolari. În plus, după ce luni și marți săptămâna trecută s-au înregistrat ieșiri în valoare totală de 317 milioane de dolari, ETF-urile bitcoin de tip spot au revenit la intrări, înregistrând un plus de 177,8 milioane de dolari în restul săptămânii, un alt indiciu că investitorii “cumpără scăderea”.
Cele mai importante altcoins și-au revenit, de asemenea, în mod convingător. Ethereum a crescut cu 26% săptămâna trecută, iar solana cu 30%, tranzacționându-se în prezent la 2.640 dolari și, respectiv, 145 dolari.
Avem acum o săptămână aglomerată pentru macroeconomie, cu datele privind inflația din SUA, vânzările cu amănuntul și aplicațiile săptămânale pentru ajutorul de șomaj, toate fiind raportate în această săptămână, ceea ce ar putea stimula prețurile crypto în continuare sau ar putea provoca o stagnare a redresării actuale.
SĂPTĂMÂNA VIITOARE
Săptămâna aceasta, accentul se va pune pe cele mai recente cifre privind inflația PPI și CPI din SUA, care vor fi publicate marți și, respectiv, miercuri.
Cifrele care deviază semnificativ de la previziuni ar putea modifica traiectoria de reducere a ratei dobânzii a Rezervei Federale pentru restul acestui an și pentru anul viitor. Orice valoare mai mică decât cea prognozată ar putea determina o creștere a prețurilor crypto, în timp ce orice valoare mai mare decât cea prognozată ar putea determina o scădere a lor, deoarece piața ar putea anticipa menținerea ratelor dobânzilor la un nivel mai ridicat pentru mai mult timp.
Potrivit instrumentului CME FedWatch, piețele se așteaptă în prezent la trei reduceri ale ratei dobânzii de către Fed în acest an, prima fiind o reducere de 0,50% în septembrie, urmată de două reduceri de 0,25% în noiembrie și, respectiv, decembrie.
ȘTIRI INTERESANTE
Brazilia aprobă primul ETF spot de solana din lume
Comisia bursieră și de valori mobiliare din Brazilia a aprobat primul fond tranzacționat la bursă de tip spot pentru solana din lume, emis de administratorul brazilian de active QR Asset.
Conform bazei de date a MCV, ETF-ul se află în prezent într-un stadiu pre-operațional și se așteaptă să înceapă tranzacționarea după ce va primi aprobarea bursei braziliene B3.
Cu această aprobare, Brazilia devine prima țară care ar putea avea un ETF de tip spot pentru solana tranzacționabil, devansând țări precum Canada și SUA, unde firme precum 3iQ, VanEck și 21Shares au depus dosare pentru ETF-uri solana de tip spot la autoritățile lor de reglementare respective la începutul acestui an, dar care nu au primit încă aprobarea.
Ripple stablecoin acum în faza de testare
Ripple a anunțat săptămâna trecută că stablecoin-ul său RLUSD este acum într-o fază de testare private-beta pe XRP Ledger și mainnet Ethereum.
RLUSD va fi evaluată la 1:1 în raport cu dolarul american și va fi susținută 100% de depozite în dolari americani, titluri de trezorerie pe termen scurt ale guvernului SUA și alte echivalente de numerar. Aceste active de rezervă vor fi auditate de o firmă de contabilitate terță, iar Ripple va publica atestări lunare.
Potrivit anunțului, Ripple se așteaptă ca piața stablecoin să crească la peste 2,8 trilioane de dolari până în 2028.
Grayscale lansează noi trusturi de investiții în crypto
Firma americană de management de active Grayscale a anunțat săptămâna trecută crearea și lansarea a două noi trusturi de investiții în crypto, Grayscale Bittensor Trust și Grayscale Sui Trust, care oferă investitorilor expunere la TAO (jetonul care stă la baza protocolului Bittensor) și, respectiv, SUI.
Cele două noi trusturi duc lista Grayscale de produse de investiții în crypto, cu excepția ETF-urilor de tip spot, la 20.
În acest moment, noile trusturi sunt deschise doar investitorilor acreditați individuali și instituționali eligibili.
Despre eToro
eToro este o platformă de tranzacționare și investiții care le permite utilizatorilor să investească, să își împărtășească cunoștințele și să învețe. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro este o comunitate globală cu peste 38 de milioane de utilizatori din 75 de țări. Credem că există putere în schimbul de cunoștințe și că putem avea mai mult succes investind împreună. Așa că am creat o comunitate de investiții colaborativă, concepută pentru a vă oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta cunoștințele și veniturile. Pe platforma eToro, utilizatorii pot deține o gamă largă de active tradiționale și inovatoare și pot alege cum să investească: pot tranzacționa direct, pot investi într-un portofoliu sau pot copia alți investitori. Pentru ultimele știri, puteți vizita centrul nostru media aici
Atenționare privind exonerarea de răspundere
Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.
Criptoactivele sunt instrumente volatile care pot fluctua foarte mult într-un interval de timp foarte scurt și, prin urmare, nu sunt potrivite pentru toți investitorii. În afară de tranzacționarea prin CFD, tranzacționarea criptomonedelor este nereglementată și, prin urmare, nu este supravegheată de niciun cadru de reglementare din UE. Capitalul dumneavoastră este în pericol.
Sursă: stiripesurse.ro
No Comment! Be the first one.